Stap terug, terug naar de IC
Door: Erik en Tanja
Blijf op de hoogte en volg Leon
11 April 2011 | Nederland, Apeldoorn
Lieve allemaal,
Vannacht was geen goede nacht. We werden gebeld dat Léon pijn in de buik had en niet kon slapen. Of ik kon helpen met ontluchten of spoelen. Uiteraard doe je dat als papa! Ook om 04.30 uur. Dit duurde even, maar luchtte wel op. Ik dacht: laat ik even wachten of hij lekker in slaap valt. Alhoewel hij moe was, gebeurde dit niet. Juist toen ik er naartoe ging om hem te troosten gaf zijn hartslagmeter hele rare waardes. Dit werd steeds frequenter en heviger. Uiteindelijk groeide het aantal verpleegsters en doktoren gestaag. Terwijl Léon me alleen maar aankeek en getroost wilde worden. Naardat een aantal medicaties onvoldoende effect had om zijn hartslag (van vaak 300 slagen per minuut!) lager en stabiel te krijgen is hij weer teruggeplaatst naar de IC. Wel verzekerde men me dat hij niet in levensgevaar was, omdat het hart verder geen rare gebrken vertoonde. Niet dat je dat dan je dan echt geruststeld op dat moment, maar goed. Op de IC hebben ze via electrische schokken zijn hartritme ten positieve proberen te beinvloeden. Eerst zonder diepe kunstmatige slaap, maar toen dat niet werktte met (narcose icm morfine) Hier mocht ik overigens even niet bij zijn, aangezien dit geen prettig gezicht schjnt te zijn. Dit icm een ander medicijn leek aanvankelijk te werken. Na weer een hartritmestoornis (ik was net weggegaan bij de IC) weer een ander medicijn. Al met al kom ik net terug van de IC, waar hij nu slaapt en vooralsnog stabiel is.
Een hele emotionele roaler-coaster ervaring deze dag gehad dus. Achteraf blij dat ik er toevallig 's nachts bij was, zodat ik Léon gedurende het hele gebeuren kon troosten. Best moeilijk voor Tanja dat ze bij Ayla moest blijven, aangezien Ayla niet op de afdeling mag komen ivm besmettingsgevaar. Ergens misschien ook weer opgelucht, omdat als Léon in paniek is, jezelf ook beter niet emotioneel moet lijken. Ik was dat ook (en ben het nu nog) maar heb me flink gehouden voor Léon. Hij was het immers ook. Hij bljft een dapper leeuwtje en we vechten gewoon door. Wel ben ik nu moe en ga even slapen. Mocht Léon vannacht wakker worden, dan staat er weer een fitte papa paraat. Léon slaapt, maar mocht er een slechte ontwikkeling zijn, dan bellen ze ons zeker. Eenieder die dit leest, wil vast bellen. Wees niet verdrietig als we niet opnemen. Wellicht dat we even onze energie sparen, om zelf eea te kunnen verwerken. Zo vrolijk was hij gister: kruipen, staan, eten, brabbelen en lachen, zo klein hoopje mens nu op de IC. Vandaar...
Liefs en bedankt omdat jullie onze familie/ vrienden zijn...
xxx Tanja, Erik, Ayla, Léon
Liefs en bedankt omdat jullie onze familie/ vrienden zijn...
xxx Tanja, Erik, Ayla, Léon
11 April 2011 - 11:18
Marijke:
Lieve Tanja en familie,
Alleen door het lezen van jullie bericht, volgt er een krop in mijn keel. Wat zal het soms moeilijk zijn om zo sterk en flink te blijven. Daarvoor heel veel kracht gewenst. Onthoud goed: Ook hier bij Remeha leven we allemaal erg met jullie mee.
Veel groetjes, Marijke en de rest van je collega's
11 April 2011 - 11:33
Arja:
Wat een domper en nare ervaring voor jullie!
Met het lezen van het verslag zit ik met betraande ogen en dan ben ik er niet persoonlijk bij. Zwaar voor jullie maar ik hoop dat jullie de kracht krijgen om dit samen te doorstaan. In gedachten bij jullie, liefs Arja xx -
11 April 2011 - 11:41
Daniël En Marja:
Pff, wat schrikken voor jullie! Wat erg voor léon dat het weer even wat minder gaat. Ik weet niet zo goed wat ik moet typen om jullie te steunen. We denken aan jullie alle 4!
Liefs van ons -
11 April 2011 - 11:49
Yvonne:
Sterkte alle 4!!! Wat moet dit zwaar zijn... Ik hoop dat er snel weer een goed bericht volgt!!
groetjes,
Yvonne -
11 April 2011 - 11:59
Henrieke:
Heel veel sterkte allemaal! Veel liefs van Henrieke (en Ivo) -
11 April 2011 - 12:12
Jacolien:
Net als andere lees ik, heb ik een brok in mijn keel. Heel naar dat Leon nu een terugslag heeft, maar hij heeft al laten zien dat hij een echte leeuw is en terug vecht dus dit gevecht gaat hem ook lukken! Ik wens jullie alle sterkte en liefde toe die jullie hard nodig hebben voor Leon maar ook voor elkaar en Ayla. Ik hoop dat het volgende bericht weer een positief bericht is.
Veel Liefs Jacolien -
11 April 2011 - 12:41
Tim:
Lieve Tanja en Erik,
Ik heb even geen woorden hiervoor. De tranen liepen over m'n wangen toen ik het las. Waarom moet dit gebeuren? Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht om deze nieuwe domper te moeten verwerken.
Ik leef met jullie mee. Hou jullie goed.
Liefs Tim xx -
11 April 2011 - 12:45
Audrey En Peter:
moet toch even mn tranen wegslikken nu ik dit lees, weet zo wat het is als je je kind wilt troosten maar eigenlijk niets kunt doen. wat ben je sterk erik! en natuurlijk tanja die het toch maar even moet slikken niet bij hem te kunnen zijn! klasse hoe jullie je erdoorheen worstelen!
daar heeft jullie kleine mannetje zo onwijs veel aan! weer heeeeeel veel sterkte, jullie zitten in onze gedachten! sterkte xxx -
11 April 2011 - 13:06
Tric En Mark:
Klinkt heftig allemaal. Blij dat hij in ieder geval weer stabiel is. Sterkte,
liefs Tric & Mark -
11 April 2011 - 13:57
Trix:
Lieve 4
Als ik zo het verslag lees, ben ik even vol met tranen. Wat zwaar voor zo'n lief mannetje en ook voor jullie. Erik petje af, ook Tanja, zal moeilijk zijn meisje. Ik blijf duimen!!! Dikke kus voor alle 4. -
11 April 2011 - 14:06
Roos:
Lieve erik,tanja, ayla en lief klein dapper mannetje,
De tranen in de ogen bij het lezen van dit bericht. Wat moet je anders zeggen dan heel veel sterkte samen en alleen maar hopen dat de doktoren hem kunnen helpen. Denk aan jullie en een hele dikke knuffel
mam -
11 April 2011 - 15:27
Annemieke:
Lieverds, idd onvoorstelbaar zo vrolijk en energiek als hij gisteren was!!!
Wens jullie zo ontzettend veel sterkte en kracht toe! Gelukkig kunnen ze op de IC goed voor hem zorgen! Denk aan jullie, dikke knuffel en kus!!!!! -
11 April 2011 - 17:00
Mama Loes:
Lieve kinderen, wat een tegenvaller voor jullie; wat fijn dat je zoveel voor hem kon betekenen vannacht Erik. En voor jou Tanja, zwaar dat je er niet direct bij kon zijn.
Houd de moed erin hoor, er zit veel pit in jullie mannetje. Hij slaat zich er doorheen, met jullie hulp en onze gedachten. Heel veel liefs. ML -
11 April 2011 - 17:14
Rens En Hannie:
Heel veel sterkte om met deze domper om te gaan.
Houd moed.
Lieve groeten Rens en Hannie -
11 April 2011 - 19:13
Ronald:
hoi lieve mensen
nou dat is idd een forse tegenvaller. Veel sterkte daar en we zij in gedachten bij jullie.
groetjes -
11 April 2011 - 20:11
Alma:
K*T!
Hopelijk gaat het snel weer beter met Léon...
X -
11 April 2011 - 21:12
Rink En Janneke:
lieve schatten, heel veel sterkte!!
11 April 2011 - 21:33
Joost:
Wat ontzettend naar en wat een stress.. We denken aan jullie. Liefs! -
12 April 2011 - 08:00
Marleen - Remeha:
Bedenk maar dat hij nu gewoon even iets extra zorg nodig heeft en dat kan hij heel goed krijgen op de IC. Even volhouden nog! Sterkte.
Groeten,
Marleen -
12 April 2011 - 08:40
Letty-Riet-Gina-Dini:
Dit valt even tegen, maar houd goede moed. Hij krijgt optimale verzorging en met alle lieve gedachten die bij hem en jullie zijn, gaat dit ook weer goedkomen. We denken aan jullie, liefs van ons. -
12 April 2011 - 09:47
Nienke:
Wat een ontzettend emotioneel stukje nu en wat een verdriet voor jullie!
We hopen gauw op beter nieuws
In ieder geval heel erg veel sterkte in deze moeilijke tijd en een dikke knuffel van Nienke en Arjan