Operatie is goed gegaan!
Door: Erik en Tanja
Blijf op de hoogte en volg Leon
20 Mei 2010 | Nederland, Apeldoorn
Lieve allemaal!
De eerste nacht na de operatie is goed verlopen. Leon heeft een goede nacht gehad, hij heeft veel geslapen. Hij was natuurlijk erg moe van de narcose.
Gisteren mocht hij vanaf 04.00 uur geen voeding meer. Om 08.00 uur nog een laatste flesje glucosewater. Om 12.00 uur was hij aan de beurt. Erik mocht met hem mee naar binnen om bij hem te zijn toen hij onder narcose werd gebracht. Daarna namen zij het verder over. De operatie kon toen beginnen.
Om niet de hele tijd in het ziekenhuis te zijn, zijn Erik en ik de stad ingegaan. Alleen werden we na 2 uur al gebeld, dat ze bloed van mij nodig hadden. Dit waren ze vergeten van te voren te regelen, dus we moesten terug naar het ziekenhuis.Leons bloedspiegel was te laag, dus wilden ze voor de zekerheid extra bloed achter de hand hebben. Mijn antistoffen uit mijn bloed werden gekruisd met donorbloed. Leon heeft nog niet alle antistoffen.
Daarna zijn we maar in het ziekenuis gebleven voor als we werden gebeld dat ze klaar waren. Nu duurde dat wel een tiidje, want de operatie heeft lang geduurd. We werden om half 6 meegenomen naar de uitslaapkamer. We mochten er niet samen bij, dus hebben we elkaar even afgelost. Hij had het erg goed gedaan.Ook zijn hartje was erg sterk geweest. Dus hoefde hij ook niet naar de intensive care. 2 uurtjes later mocht hij weer mee naar zijn kamer.
De arts vertelde dat ze maar een klein gedeelte weg hoefden te halen. Er zijn 4 sneetjes in zijn buikgemaakt. Tevens zit hij aan de antibiotica en krijgt hij nog pijnstillers. Hij houdt zich erg goed. Hij heeft lekker geslapen deze nacht. Zolang hij slaapt, heeft hij geen pijn.
Ik zelf heb ook een goede lange nacht gehad. Ze hadden sinds gisteravond een plekje in het Ronald McDonald huis. Erik was net naar huis om Ayla weer op te halen maar ik kon al wel lekker slapen. Dat doet je wel even goed.
Ik hoop jullie op deze manier een beetje op de hoogte te kunnen houden. Het wachten is nu op een goed herstel. Als zijn eerste ontlasting is gekomen en er weer peristaltische bewegingen in zijn darmen zijn, mag hij weer zijn eerste voeding krijgen. Tot die tijd zit hij aan het infuus.
Daarna moet hij weer uit zich zelf ontlasting krjgen. Wanneer hij weg mag, is nog niet bekend, maar we bekijken het gewoon per dag.
Jullie mogen natuurlijk altijd langskomen, maar laat dat even weten, zodat niet iedereen tegelijkertijd hier is.
De bezoektijden van Leon zijn van 10.00-12.00 en van 14.00-19.00 uur. Als jullie ons willen zien, kan dat ook buiten deze uren. En soms is er ook wel wat op andere tijden te regelen, als het niet te druk voor hem is.
Bedankt voor alle smsjes! Fijn dat er zo met ons meegeleefd wordt! We voelen ons erg geliefd!
Liefs van ons
Liefs van ons
20 Mei 2010 - 08:43
Loes:
Mijn eerste reactie is is eigenlijk op de prachtige foto van Leon. Wat een blik in die ogen. zo van :Het kan zo wel weer!.Wat fijn dat deze operatie zo positief is verlopen en nu hoop ik dat het herstel en verdere verloop net zo positief zal zijn. Sterkte en ik hoop dat het prettig zal zijn om met z'n 3'n af en toe te ontspannen in het of nabij het Ronald Mcdonald huis. Veel groeten en liefs van Loes -
20 Mei 2010 - 08:56
Roos:
Fijn dat de operatie zo voorspoedig is verlopen en dat hij het zo goed doorstaan heeft! Zo sterk als een leeuw toch! Hij doet zijn naam eer aan hoor, dat dappere mannetje. gelukkig dat jullie in het RM huis een beetje rust kunnen vinden met jullie drietjes. Mooie foto van Leon trouwens! xxx mam -
20 Mei 2010 - 08:58
Mark & Tric:
Drie hoeraatjes voor de medische wetenschap :) Mooi dat het allemaal goed is gegaan. Ik denk dat jullie ook wel blij waren te horen dat zijn hartje zo sterk is, met het oog op de volgende operatie. Hopelijk herstelt Léon weer snel.
liefs Tric & Mark -
20 Mei 2010 - 10:39
Dad:
Fijn dat alles goed is gegaan met de operatie en dat jullie nu samen een mooie kamer hebben gekregen.
Wat een goede organisatie is het Ronald McDonald huis en wat een grandioze voorziening in de vorm van een eigen deel van de ijskast, kastruimte en diepvries en dan ook nog wasmachines en drogers. Fijn dat jullie om die dingen nu geen zorgen hoeven te maken.
Kom maar een beetje tot rust en geniet van elkaar, van het weer en de bezoeken aan Leon in het ziekenhuis.
Liefs,
Dad/Bert/Opa -
20 Mei 2010 - 13:21
Marcel En Iris:
Het is inderdaad een mooie foto, precies goed genomen. Net wat Loes zegt, een sterkte blik. We leven met jullie mee, blij dat het zo goed is gegaan.
Dikke knuffel xje -
20 Mei 2010 - 14:09
Rink En Janneke:
Leon = Held! -
20 Mei 2010 - 14:40
Jacolien:
Het is gewoon een kanjer! Super om te horen dat alles goed is gegaan. Nu uitrusten en afwachten.
Veel Liefs Jacolien -
20 Mei 2010 - 14:56
Arja:
Lieve tanja en Erik,
Fijn dat het allemaal goed gegaan is en nu hopen op een goed herstel.Geniet van elkaar en de rust die jullie nu hebben.
Groetjes en liefs dikke kus voor Ayla en Leon.
xx -
20 Mei 2010 - 17:48
Alma:
Lieve Tan, Erik, Ayla en Leon,
Fijn om het verslag weer te krijgen. Moet zoveel aan jullie denken! Langs komen zit er voor mij helaas nog even niet in :-(, maar we houden zeker contact over de ontwikkelingen! Liefs, Alma. -
20 Mei 2010 - 18:56
Ronald:
Nou als ik dat zo lees klinkt het positief. Ik hoop dat Leon snel hersteld van de operatie en dat de functies snel op gang gaan komen.
groetjes en sterkte daar -
20 Mei 2010 - 20:37
Trix:
Heb nu de PC weer een keertje aan en wat heerlijk dat de operatie zo goed verlopen is. Het is toch heel spannend allemaal en nu ook even rust vinden in dat RMhuis. Hoop dat alles positief blijft gaan en dat jullie dan weer lekker met z'n viertjes kunnen zijn. Dikke kus -
20 Mei 2010 - 20:53
Ton:
Geweldig dat Léon zo goed door de operatie is heengekomen. Nu maar hopen dat hij niet te veel naweeën heeft en gauw weer mee mag. Wat suffig dat ze in het ziekenhuis vergeten waren direct wat bloed van Tanja af te nemen. Nou ja, geen man over boord. Hou je taai, het is voor jullie vast een zware tijd. Maar... wij zijn in gedachten bij jullie!
Liefs, Pa. -
21 Mei 2010 - 06:08
Esther:
Lieve Tanja en Erik,
wat fijn dat de operatie goed is gegaan!! Dat lijkt me toch wel heel spannend bij zon klein mannetje! Ik hoop dat het herstel proces ook goed zal verlopen!
Heel veel sterkte!! En een dikke kus aan Leon en Ayla!
Liefs Arash en Esther -
21 Mei 2010 - 08:03
Sas & Pieter:
Oh fijn dat jullie mannetje er zo goed doorgekomen is en dat de operatie geslaagd is! Hij doet zijn naam zeker wel eer aan ja!
Veel sterkte de komende tijd. Ik hoop dat hij gauw weer mag drinken bij je. Hopelijk zien we jullie gauw!
Liefs xxx -
21 Mei 2010 - 11:39
Eddie:
Lieve jullie....
Wat fijn dat de operatie goed is verlopen en ik hoop voor het kleine mannetje dat hij niet zo veel pijn zal hebben, of beter gezegd, helemaal geen pijn. Veel sterkte en liefs Eddie